16 juni 2024
14:30

IFK Kalix

Referat: Ohtana/Pajala FF - IFK Kalix

Ohtana/Pajala förlorar gräspremiären på Skolvallen mot IFK Kalix med 0-4 (0-2). Kalix inleder med vinden i ryggen och tar omedelbart taktpinnen i matchen. I den 6:e minuten frispelas IFK:s Måns Angeria som fri mot Bosse rullar in bollen till 0-1. Kalix fortsätter sin dominans och har ett par bra lägen där Bosse gör fina parader. I den 28:e minuten kommer 0-2 då en frispelad Edwin Lundqvist prickar in bollen vid Bosses högra stolpe. OPFF:s har inget offensivt under första halvtimmen men i den 32:a minuten ropar hemmalaget på straff när David Mikaelsson tar sig in i straffområdet, faller (fälls) men får iväg ett skott som går utanför. Sista kvarten rycker OP upp sig och David har ett läge där en IFK:are sparkar undan benen på David där domaren dock friar. 0-2 i paus speglar matchen.

Andra halvlek har OP vinden i ryggen men hoppet om poäng grusas inom ett par minuter när IFK:s Simon Gustavsson i den 56:e minuten får in bollen från snäv vinkel till 0-3. Tre minuter senare punkterar Hannes Fredriksson matchen när han slår upp bollen upp i nättaket. Sista halvtimmen blir avslagen där båda lagen gör många byten. OPFF:s bästa läge har Markus Prami som efter en frispark får ett bra skottläge men bollen går över ribban. Efter 93 minuter går slutsignalen och matchen slutar 0-4. Sett över hela matchen vinner Kalix helt rättvist. IFK dominerar spelet och skapar också klart fler målchanser än OPFF. I hemmalaget går plussen till Johannes Pääjärvi i försvaret samt offensivt till Markus Prami och David Mikaelsson. I ett starkt Kalix plussar vi för mittbacken Sebastian Forsberg, mittfältarna Ante Vukusic Hjelm och Chaho Jamshidi samt forwarden Edwin Lundqvist. Bra domarinsats av Nikolaj Vikström

OPFF - Kalix: Hörnor: 3-4, Avslut på mål: 2-9, Gula kort: 2-1
Laget: Bosse - Liam, Johannes Pä, Jocke J (ut 58), Melvin R - Petri R (ut 85) , Daniel M, Nisse K, Joel O (ut 46) - Markus P ( ut 75), David M (ut 46)
Ers: Dennis M (in 46), Oscar S (in 46), John K (in 58), Lenni R (in 75), Viktor N (in 85)